Scoala Flamanzi
inapoi
Revedere după 50 ani - promoția 1973, Școala Generală Cordun, Flămânzi

 

ÎNTÂLNIRE EMOȚIONANTĂ  LA 50 ANI DE LA FINALIZAREA ȘCOLII GIMNAZIALE

Absolvenţii clasei a VIII-a, promoţia 1973, de la Școala Generală Cordun-Flămânzi şi-au dat întâlnire, în data de 14 august, la 50 de ani de la terminarea şcolii gimnaziale. Mult așteptata revedere a avut loc la Casa de cultură a orașului Flămânzi, corpul de clădire unde această generație a învățat acum jumătate de secol fiind în prezent  în reabiliatre. Aici  s-au adunat 22 de absolvenţi din cei 42 de elevi,  șapte dintre ei trecând la cele veşnice,  iar ceilalți neputând participa la întâlnire din diverse motive.

Întâlnirea a fost inițiată de fostul elev,  domnul Călin Constantin, actual colonel în rezervă, susținut și de doamna dirigintă, care au reușit  să pună la punct fiecare detaliu.

Cadre didactice prezente la întâlnire:  domnii profesori Slobodeanu Maria, Brânză Tatiana, Stoica Rodica, Slobodeanu Corneliu, doamna învățătoare Lipciuc Lucia și prof. Olga Lupu, director al Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” Flămânzi.

Ajunsă la o vârstă respectabilă, cu o bogată experienţă de viaţă, doamna profesor Slobodeanu Maria, fosta dirigintă,  a strigat catalogul, iar fiecare a dat timpul înapoi şi a depănat momentele vieţii sale, cu toate realizările în plan profesional și familial. Doamna dirigintă a menționat cadrele didactice din acea perioadă. A fost adus un moment de reculegere pentru domnii profesorii și elevii care nu mai sunt astăzi printre noi.

În perioada 1965-1970 și-au desfășurat activitatea la Școala Generală Cordun  prof. Mereuță Stelian - director, înv. Lipciuc Lucia, înv. Hăisan Gheorghe, înv. Stavăr Vasile, prof. Slobodeanu Maria - diriginte, prof. Brânză Tatiana,  prof. Stoica Rodica, prof. Slobodeanu Corneliu, prof. Brânză Mihai, prof. Hăisan Harentina, prof. Ungureanu Ion, care au îndrumat și pregătit pentru viață promoția 1973.

Emoţia, bucuria şi melancolia sunt doar câteva din trăirile foştilor absolvenţi atunci când s-au întâlnit după 50 de ani de la ultimele cursuri. A fost o întâlnire de suflet, de aducere aminte, de comuniune şi bucurie.

Recunoștință și respect pentru domnii profesorii și învățători care au influențat viața, într-un fel sau altul, existența și cariera foștilor elevi.


..
 01/08/2023    Opinia Publică
    Ştiri Elearning.ro
Video